Буфетна продукція в шкільних їдальнях повинна бути корисною та поживною
Одночасно з організацією гарячого харчування, в закладах загальної середньої освіти дозволено продаж харчових продуктів через буфети.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендує закладам загальної середньої освіти, які саме продукти можна включити до Асортименту буфетної продукції:
- Бутерброди з сиром твердим, яйцями, вершковим маслом, переробленими бобовими, горіхами, насінням.
- Хлібо-булочні вироби, борошняні кулінарні вироби печені з сиром кисломолочним, яйцями, переробленими бобовими продуктами, свіжими або переробленими фруктами або овочами, горіхами або насінням без додавання солі.
- Салати в порційній упаковці, приготовлені безпосередньо в день вживання.
- Кисломолочні продукти: йогурт, кефір, ряжанка, сир кисломолочний без підсолоджувачів або продукти на основі сої, рису, вівса, горіхів або мигдалю.
- Фруктові, овочеві пастеризовані соки, вода питна негазована, напої, виготовлені на місці (чай, компот, узвар) без цукрів та підсолоджувачів.
- Сушені овочі, фрукти та ягоди, горіхи, насіння без додавання цукрів і підсолоджувачів, без солі та жиру; очищені та фасовані в окремій упаковці, вага якої не перевищує 50 г.
Перелік складений відповідно до чинних документів: постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305 та Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.