Фото без опису

18 липня 2024 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області – начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Іван Васьків та начальник відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Олег Смеркло – взяли участь у навчальному вебінарі для менеджерів з експорту підприємств західного регіону України на тему «Ефективне управління бізнесом та організація ключових експортно-орієнтовних бізнес-процесів».

Учасниками стали представники та посадовці понад дев′яносто підприємств, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність та зацікавлені в її розширенні.

Серед основних питань, які обговорювались на вебінарі:

  • провадження діяльності у сфері виробництва харчових продуктів;
  • особливості документального оформлення експорту продуктів, зокрема м′яса та м′ясопродуктів, молокопродуктів, рибопродуктів, яєчних продуктів та продуктів бджільництва;   
  • умови та вимоги законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, фітосанітарної безпеки щодо здійснення експорту;
  • імплементація законодавства до Регламентів та Директив Європейського Союзу;
  • ознайомлення та доведення до бізнесу сучасних вимог законодавства для здійснення експортно-імпортних операцій;
  • процес реєстрації та валідації операторів ринку у системі TRACES NT;
  • процедура оформлення та порядок видачі ветеринарних та фітосанітарних сертифікатів. 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області забезпечує постійну підтримку бізнесу в межах компетенції,  зокрема в питанні розширення експорту вітчизняної продукції.