Фото без опису

Відповідно до інформацій Головних управлінь Держпродспоживслужби в Київській та Волинській областях,  у зазначених регіонах зареєстровано випадки захворювання на африканську чуму свиней, а саме:

- в одному з приватних свиногосподарств на території Таращанської МТГ Білоцерківського району Київської області (свійська свиня);

-  на території лісо-мисливського господарства ДП «Ліси України», філії «Городоцьке лісове господарство» Борове лісництво Волинської області  (дика свиня).

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (звіт про результати дослідження від 22.06.2024 р. № 006427 п.м./24.) та Волинською міжрегіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби  (звіт про результати дослідження від 26.04.2024р. № 004873 п.м./24) –  встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків (території), зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог Інструкції.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.